Search
Close this search box.

VIJESTi

Pjesme 62. Zagrebačkog festivala osvajaju HR TOP 40

 

Nakon prvog tjedna emitiranja, pjesme sa 62. Zagrebačkog festivala već su se našle na HR TOP 40, nacionalnoj top listi radijskih singlova.
 
Glazbeni urednici domaćih radiopostaja najviše su vrtjeli Colonijin Crveni Ruž, zatim Stvarno riječkih Iraca iz benda Belfast Food, Detour i Novu nadu, Još gorim od tebe Teške industrije, novi singl Marka Tolje Ljubav godine te Kažeš grupe Radio Luksemburg.
 
I ostale pjesme polako osvajaju radijski eter, a očekuje se da će ovogodišnje izdanje nadmašiti prošlo kada je čak 16 od 18 festivalskih pjesama našlo svoje mjesto na HR TOP 40.
 
Još je mjesec dana ostalo do završnice Zagrebačkog festivala koji će se održati 16. siječnja 2015. u Hypo Event Centru Zagreb. Uz izravan televizijski prijenos na Hrvatskoj televiziji, publika će imati priliku čuti 22 nove pjesme trenutno najpoznatijih domaćih izvođača: Adastra, Bang Bang, Belfast Food, Carla Belovari, Colonia, Damir Kedžo, Detour, duet Gorana Karana i Rajka Dujmića, Hari Rončević, Ivana Kindl, Keops, Leteći odred i Ulica kestena, Maja Blagdan, Mario Huljev, Marko Tolja, Matija Cvek, Neno Belan, Nikolina Tomljanović, Opća opasnost, Radio Luksemburg, Silente i Teška industrija.
 
Jedna od novosti nadolazećeg festivala je i poseban stručni žiri koji će birati pobjedničku pjesmu, a čine ga umjetnički direktori četiriju domaćih festivala popularne glazbe: Tomislav Mrduljaš (Splitski festival), Branko Viljac (Festival dalmatinske šansone Šibenik), Mario Kovač (CMC festival) i Hrvoje Horvat (RockOff festival novog zvuka).
 
"Ovim potezom htjeli smo umrežiti Zagrebački sa svim ostalim relevantnim domaćim festivalima budući da dijelimo isti cilj i misiju. Ovo je presedan u domaćoj glazbenoj industriji čime šaljemo poruku o drugom i drukčijem festivalu popularne glazbe", poručuju iz direkcije Zagrebačkog festivala.
 
Fanovi će i ove godine moći birati svog favorita putem posebne aplikacije za smartphone i tablet uređaje dostupne korisnicima Android i iOS plaftormi te na Facebook stranici Zagrebačkog festivala.
 
Osim glasanja, moguće je i preslušavanje svih pjesama u konkurenciji, a na raspolaganju korisnicima su i najnovije festivalske vijesti i aktualnosti. Svakako vrijedi najaviti i skori izlazak kompilacije Zagrebački festival 2015. koja bi se do kraja godine, u izdanju Cantusa, trebala naći na policama CD shopova i digitalnim glazbenim servisima.