Search
Close this search box.

VIJESTi

Pjesme Zagrebačkog festivala: do radijske publike novom tehnologijom

 

Pjesme nadolazećeg, 66. Zagrebačkog festivala ovog su tjedna zaplovile radijskim eterom. Ukupno 21 singl predstavit će se radijskoj publici uoči završne festivalske manifestacije koja će se održati u siječnju 2019.

Podsjetimo, na 66. Zagrebačkom festivalu nastupit će Alen Vitasović, Anna Moor, Antonela Doko, Bobo feat. Saša Antić, Bukowskee, Damir Kedžo, Emina Arapović, Fluentes, Franka, Igor Delač, Iva Ćurić, Jelena Radan i bivše članice Ladarica, Luce, Marko Tolja, Mia Dimšić, Nikolina Tomljanović, Nina Kraljić, NoA feat. Lea Mijatović, Pravila Igre, Tibor i Zdenka Kovačićek.
Umjetnički direktor festivala, Neno Belan, naglasio je kako ovaj popis predstavlja reprezentaciju domaće pop glazbe mainstream usmjerenja, uz značajnu zastupljenost mladih kantautorica i kantautora.

Još jedna novost nadolazećeg festivala obradovat će radijske urednike, ali i zastupljene glazbenike, a to je distribucija pjesama Zagrebačkog festivala putem sustava Unison Fokus. Riječ je besplatnom online servisu za promociju i distribuciju novih glazbenih izdanja prema hrvatskim radio postajama, odnosno glazbenim urednicima na tim postajama. Nastao je s ciljem jednostavnije, kvalitetnije te brže distribucije i promocije hrvatske glazbe. Pomoću ovog servisa, nakon unošenja podataka i glazbenog sadržaja, putem kanala distribucije sustava pjesma se direktno predstavlja ciljanim radio postajama. 

„Trudimo se ići ukorak s novim tehnologijama, ali i nekim drukčijim načinima promišljanja mehanizama glazbene industrije. Od novog svijeta uzimamo sve ono što je suvremeno i praktično, a od onog starog preuzimamo ideal kvalitetne pjesme i važnosti autorskog potpisa“, opisuje Belan.

Pjesme Zagrebačkog festivala za radijsku distribuciju preuzmite putem linka.