Search
Close this search box.

VIJESTi

Pjesme Zagrebačkog festivala u radijskom eteru

 

Pjesme nadolazećeg, 63. po redu Zagrebačkog festivala od ovog se tjedna nalaze u radijskom eteru! Osim na svim važnijim nacionalnim, regionalnim i lokalnim postajama, pjesme će se naći i na posebnoj smartphone aplikaciji, a već sada ih je moguće preslušati na službenim web stranicama Festivala – OVDJE.

63. Zagrebački festival održat će se 22. siječnja 2016. u dvorani Kornati uz izravan prijenos na Hrvatskoj radioteleviziji, a nastupit će dvadeset izvođača koje je uredništvo odabralo među rekordne 261 pristigle prijave: Ana Opačak, Antonela Doko, Damir Kedžo, Diktatori, Elena Stella, Noa, Fosili, Giuliano, Hari Rončević, Ivan Ive Županović, Keops fest. Renata Sabljak, Kristina Boban, Leteći Odred, Marijan Ban, Marko Tolja, Mila Elegović, Pavel, Pravila Igre, Silente i Žanamari.

Umjetnički direktor festivala, Ante Pecotić, ne skriva oduševljenje interesom autora i glazbenika za ovogodišnje izdanje Zagrebačkog festivala, a posebno ga veseli zastupljenost različitih glazbenih žanrova te nekih novih lica i glasova na festivalskoj pozornici.

Od svojih početaka, Zagrebački je festival povezan s onim u Sanremu – oba festivala predstavljaju presjek aktualne mainstream glazbe i mjesto na kojem se izvođači osjećaju „kod kuće“. Veza dvaju festivala produbit će se gostovanjem jednog jakog glazbenog imena sa Sanrema o čemu će domaća javnost više saznati tijekom prosinca! U međuvremenu, sve aktivnosti i novosti Zagrebačkog festivala pratite i na službenim Facebook stranicama.