Search
Close this search box.

VIJESTi

Pjesme Zagrebačkog festivala uspješno zaplovile radijskim eterom

 

Unatoč odgodi završne priredbe za proljeće, pjesme Zagrebačkog festivala započele su svoj život u hrvatskom radijskom eteru, uz značajan uspjeh i na top listama. Tako su se, već u prvom tjednu emitiranja, među najslušanijima na HR TOP 40 listi singlova našle 4 festivalske pjesme: „Volim kako se smiješ“ Nikoline Tomljanović i Belfast Fooda, „Manijak“ Colonije, „Nostalgija“ Vladimira Kočiša Zeca te ispovijest Borisa Rogoznice „Samo čovik.

Na HR TOP 20 listi koja se sastavlja temeljem podataka Fokuskontrola o emitiranjima na radiju i televiziji, najslušanijima u Hrvatskoj pridružuju se i duet Mije Negovetić i Edija Abazija „Ljubav nema kraj“, Nelin „Ono što ostaje“, „Neka zvona zvone“ Vjeke te „Ptice“ Matije Cveka.

Ovome treba dodati i objavu službene festivalske kompilacije „68. Zagrebačkog festivala“ na glazbenim digitalnim servisima poput Spotifyja, Apple Musica i Deezera. Kompilaciju možete poslušati na linku.

Uz dugogodišnju tradiciju izloga domaćeg pop stvaralaštva, Zagrebački festival posljednjih se godina isprofilirao i kao uspješna platforma za predstavljanje novih pjesama u eteru. Na vrhu najslušanijih pjesmama u 2020. našle su se dvije pjesme koje su svoju premijeru doživjele upravo na pozornici Zagrebačkog festivala: pobjednička pjesma Marka Kutlića, „Samo nek' ona sretna je“ te nesvakidašnji duet Pavela i Tedija Spalata „Ne daj na nas“. „Pjesmu sam odlučio prijaviti na Zagrebački festival jer sam želio da je što više ljudi čuje. Vjerovao sam u nju, mislim da jednog dana ona može biti velika pjesma. Stvarno je jako lijepi osjećaj primiti nagradu, kada te struka nagradi u tvom gradu, na tvom festivalu“, izjavio je tom prigodom Kutlić.

Najslušanijim pjesmama i budućim hitovima ove će se godine pridružiti i neka od 22 nove pjesme izvođača koji će obilježiti 68. izdanje Zagrebačkog festivala: Aleksandar Ljiljak, Antonia Dora, Bang Bang, Boris Rogoznica, Colonia, Ivan Ive Županović, KUKU$, Matija Cvek, Mia Negovetić i Edi Abazi, Miki Solus, Nela, Neno Belan, Nikolina Tomljanović & Belfast Food, Robert Čolina, Stjepan Jimmy Stanić, Stjepan Lach, Tadej, Tedi Grubica, Vjeko, Vjekoslav Banovčić, Vladimir Kočiš Zec z++.