Search
Close this search box.

VIJESTi

Pravila Igre: Slični smo Queenu po zajedništvu i kemiji unutar benda

 

Za dečke iz benda Pravila Igre, nadolazeće izdanje Zagrebačkog festivala poslužit će kao odskočna daska za njihovu 3D turneju u veljači. U jeku priprema, ekipa je ipak uspjela izdvojiti malo vremena za naša pitanja…

Vraćate se na Zagrebački festival – što pamtite sa svog prošlog nastupa i što vas je motiviralo na prijavu ove godine?

Jako smo sretni što ćemo ponovo nastupati na festivalu. Vežu nas odlične uspomene s našeg prvog nastupa, a najviše pamtimo fenomenalnu atmosferu, produkciju i organizaciju. Odlične uspomene su definitivno jedan od glavnih razloga naše ovogodišnje prijave.

Možete li ukratko predstaviti novu pjesmu? Slažete li se da je ona odmak od vašeg modernijeg zvuka prema nešto starijem rokerskom izričaju?

''Baš kad mi ne treba'' je pjesma za koju smo jedva čekali da je predstavimo. Radi se o jednoj pravoj zimskoj baladi koju nam je veliki užitak izvoditi uživo, jer premda smo ju tek nedavno izdali kao single, publika reagira predivno na nju. Prilikom snimanja koristili smo malo tradicionalniji pristup kako bi dobili pravi organski zvuk “žive” svirke. Zaista smo uživali. Čak se usuđujemo reći da u mnoštvu preproduciranih pjesama fali baš jedna takva, topla i tradicionalna. Autori pjesme su, kao i do sada, naši prijatelji i genijalci, Sonja i Miro Buljan.

Nedavno je bend objavio zapaženu obradu grupe Queen – koje biste sličnosti izdvojili između Queena i Pravila igre?

Svatko od nas u bendu je totalna suprotnost drugome dok zajedno činimo jednu skladnu cjelinu iz koje proizlazi ona kemija i energija koja se osjeti na pozornici. Smatramo da je upravo to bila jedna od milijun odlika grupe Queen radi koje su bili toliko posebni, ali i nezamijenjivi.

Jeste li imali priliku preslušati pjesme svojih kolega, koja vam je zapela za uho?

Naravno da jesmo. Moramo usvojiti gradivo (smijeh)! Stvarno je teško izdvajati nekog jer se radi o vrhunskim pjesmama i glazbenicima. Ako bi baš morali izdvojiti nekog, onda bi to bila Mia s njezinom prekrasnom pjesmom “Ovaj grad”. Sve što možemo reći je da ćemo i mi i publika uživati u jednoj jako dobroj glazbenoj večeri.

Koji su vam planovi nakon nastupa na festivalu, što vaša publika može očekivati u 2019.?

Ubrzo nakon festivala krećemo na našu koncertnu turneju po Hrvatskoj. Radi se o prvoj takvoj 3D koncertnoj turneji po kino dvoranama u “mjesecu zaljubljenih”. Radi se o nečemu do sada neviđenom! Turneja kreće 4.2. u Osijeku, nastavlja se 11.2. u Rijeci, 15.2. u Splitu, 18.2. u Varaždinu te završava 22.2. u Zagrebu. Nakon turneje ćemo se posvetiti novoj glazbi te još puno natupa diljem regije.