Search
Close this search box.

VIJESTi

Predstavljene pjesme 61. Zagrebačkog festivala

 

 

Svih 18 pjesama koje će biti izvedene na 61. Zagrebačkom festivalu premijerno su predstavljene i emitirane u popularnoj emisiji Glazbeni Show Dalibora Petka na Narodnom radiju.

Uskoro kreće i promotivna billboard kampanja festivala te televizijske najave i specijalizirane emisije u kojima će autori i(li) izvođači predstavljati svoje pjesme na HRT-u.

Ovaj, 61. Zagrebački festival donijeti će mnoge novosti, počevši od pojačanog radijskog emitiranja svih pjesama, jake medijske kampanje, pa sve do novog sustava glasanja.

Umjetnički voditelj festivala, skladatelj Ante Pecotić rekao je, kad je natječaj za festival otvoren: "Želja nam je okupiti što veći broj  priznatih autora i izvođača. Nakon što stručni tim odabere pjesme, slijedi njihovo pojačano radijsko emitiranje a zatim u siječnju, scenski spektakl za kojeg vjerujemo da će i uživo potvrditi kvalitetu odabranih pjesama. Želimo vratiti popularnu glazbu u popularni grad".

Interes za sudjelovanje na festivalu pokazali su mnogi ugledni skladatelji i izvođači, čime se i ostvarila jedna od želja novog tima i umjetničkog direktora festivala. Tako će na 61. Zagrebačkom festivalu nastupiti, abecednim redom: Adastra, Antonija Šola & Žera, Belfast Food, Boris Novković, Colonia, Dalmatino, E.N.I., Goran Karan & Ana Rucner, Hari Rončević, Kristijan Rahimovski, Leteći odred, Mario Huljev, Massimo, Neno Belan, Nola, Opća opasnost, Pavel i Vanna.

Promocija pjesama traje sve do 18. siječnja 2014. godine. 61. Zagrebački festival održat će se te večeri u velikoj dvorani Hypo Event Centra u Zagrebu, posebno preuređenoj za potrebe televizijskog spektakla. Festival će od 20 sati izravno prenositi HTV2.

Festival ima dvije, jednakovrijedne nagrade: Nagradu prema izboru radijskih urednika i Nagradu publike. Obje će biti dodijeljene u izravnom TV prijenosu.

Tijekom radijske, televizijske i billboard promocije Institut hrvatske glazbe će uz pomoć sustava PlayKontrol pratiti učestalost emitiranja 18 festivalskih pjesama na 80 radijskih postaja u zemlji. Na tjednoj bazi, po istom principu po kojem objavljuje listu HR TOP 40, Institut će objavljivati zasebnu Top-listu 61. Zagrebačkog festivala.

Prva takva zasebna top-lista bit će objavljena u četvrtak 12. prosinca 2013. na stranicama IHG-a, HDS-a i Zagrebačkog festivala. Najbolje plasirana pjesma u svih 7 tjedana emitiranja (od 2.12.2013. do 18.01.2014.) osvojit će Nagradu prema izboru radijskih urednika.

Za Nagradu publike razvijena je posebna, besplatna aplikacija za sve platforme smartphonea i web stranica Zagrebačkog festivala, a rezultate glasanja publike ovjerit će javni bilježnik.

Pozivamo sve da putem stranice www.zagrebacki-festival.hr i smartphone aplikacije od 18. prosinca glasaju za svoje favorite 61. Zagrebačkog festivala, da tamo doznaju i prate sve novosti vezane uz festival i, najviše od svega, uživaju u izvrsnim pjesmama.