Search
Close this search box.

VIJESTi

Predstavljeni novi članovi uredništva Zagrebačkog festivala

 

Uz novog umjetničkog direktora Zagrebačkog festivala, Nenu Belana, nova imena nalaze se i u festivalskom uredništvu koje će birati pjesme za nadolazeće, 64. izdanje najstarijeg domaćeg festivala popularne glazbe.

O skladbama koje će se predstaviti na 64. Zagrebačkom festivalu, 27. siječnja 2017. u dvorani Kornati odlučivat će autori i glazbenici Ivana Vrdoljak Vanna, Massimo Savić, Nenad Borgudan (Detour), Marijan Brkić Brk (Parni Valjak) te Tomislav Štengl, v.d. rukovoditelja Odjela glazbenih sadržaja HRT-a.

„Riječ je o dokazanim profesionalcima besprijekorne glazbene biografije iza kojih su godine iskustva, pogotovo u radiofoničnoj pop rock glazbi koja je temelj Zagrebačkog festivala i kakvu priželjkujemo na festivalu. Drago mi je da su svi bez oklijevanja i objeručke prihvatili moj poziv za sudjelovanjem u uredništvu i vjerujem da ćemo zajedno napraviti uzbudljiv i kvalitetan festival“, izjavio je Neno Belan naglasivši izniman interes autora i glazbenika za natječaj za nove skladbe koji traje 20. listopada.

„Već sad je pristiglo niz kvalitetnih prijava, međutim svi moramo istovremeno biti svjesni kako je konkurencija ogromna, a produkcijski zahtjevi i uvjeti prijenosa nažalost diktiraju ograničeno trajanje festivala što znači da maksimalno dvadesetak pjesama stane u finalnu večer. Zato pozivam autore da aktiviraju sve svoje vrhunske sposobnosti i talente i pošalju nam najbolje što imaju jer samo kvalitetne pjesme čine i kvalitetan festival“, zaključio je Belan.

Pravilnik natječaja i online obrazac za prijavu dostupni su na službenim web stranicama Zagrebačkog festivala, a festival možete pratiti na Facebooku i Twitteru.