Search
Close this search box.

VIJESTi

Prijave za Zagrebački festival premašile sva očekivanja!

Više od 120 pjesama pristiglo je na natječaj za nadolazeći, 62. Zagrebački festival – taj broj dvostruko premašuje broj lanjskih prijava, kao i sva očekivanja direkcije festivala i stručnog žirija pred kojim je sada velika zadaća.
 
Ono što posebno raduje su prijave poznatih izvođača i bendova koji nisu tipično festivalskog usmjerenja, ali su u Zagrebačkom festivalu prepoznali kvalitetnu platformu za radijsku promociju i autorsku afirmaciju.
 
Time je ostvarena i jedna od temeljnih ideja novog vodstva festivala: mapirati festival kao relevantan izlog kvalitetne popularne glazbe bez obzira na žanrovsko usmjerenje i glazbeni izričaj.
 
Stručni žiri kojeg predvodi Ante Pecotić, a čine ga još Neno Belan, Miro Buljan i Nikša Bratoš, do kraja listopada odabrat će novih 18 pjesama koje će zatim krenuti u intenzivni airplay na domaćim radijskim postajama.
 
U siječnju 2015., slijedi završni scenski spektakl i live premijera festivalskih pjesama, uz vrhunsku produkciju i izravan prijenos Hrvatske televizije. Ovogodišnje izdanje priprema još neke novitete koji će javnosti biti poznati uskoro.
 
Pred žirijem je, dakle, velik i zahtjevni posao odabira pristiglih skladbi, no ističu kako ih prije svega iznimno veseli ogromni odaziv autora i izvođača te mnoga dobro poznata imena, koja će svoje festivalske debije imati upravo na Zagrebačkom festivalu!