Search
Close this search box.

VIJESTi

Publika voli pjesme Zagrebačkog festivala – čak 8 pjesama među najslušanijima!

 

Pjesme ovogodišnjeg, 68. po redu Zagrebačkog festivala obilježile su glazbenu veljaču, a festivalski singl Matije Cveka, „Ptice“, našao se na samom vrhu ljestvice Glazbeni Top 20 i istovremeno osvojio prestižnu nagradu Cesarica za Hit siječnja.
Uz Cveka, još se sedam pjesama Zagrebačkog festivala našlo na listi koja se formira temeljem radijskih i televizijskih emitiranja te pozicioniranjem na digitalnim glazbenim servisima: Nikolina & Belfast Food „Volim kako se smiješ“, Neno Belan „Teško je“, Boris Rogoznica „Samo čovik“, Vjeko „Neka zvona zvone“, Mia Negovetić & Edi Abazi „Ljubav nema kraj“, Nela „Ono što ostaje“ te KUKU$ „Nema pravila“.

„Izuzetno mi je drago što pjesma Ptice tako dobro kotira među radijskim i televizijskim urednicima, a jednakom mjerom dopire i do srca slušatelja. Veselim se nastupu na Zagrebačkom festivalu i predstavljanju pjesme uživo“, izjavio je Cvek. Među YouTube komentarima na Matijinu pjesmu našao se i onaj Albine Grčić koja će ove godine predstavljati Hrvatsku na Eurosongu: „Ništa manje nismo ni očekivali. Prekrasna pjesma i spot“, poručila je Albina svom zagrebačkom kolegi.

Ovogodišnje izdanje festivale podržale su brojne domaće radijske postaje okupljene u Hrvatskoj udruzi radijskih nakladnika (HURIN). One, naime, pripremaju i vlastitu nagradu, posebno priznanje kojim će nagraditi najslušaniju festivalsku pjesmu po izboru radijskih urednika. S obzirom na epidemiološke okolnosti, direkcija festivala predvođena umjetničkim direktorom, Branimirom Mihaljevićem, i dalje razmatra mogućnosti održavanja završne festivalske manifestacije o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.