Search
Close this search box.

VIJESTi

Rekordna 261 prijava za Zagrebački festival!

 

Rekordna 261 prijava pristigla je na natječaj za predstojeći 63. Zagrebački festival!
Iako je direkcija festivala očekivala veći odaziv autora nego lani, ovogodišnji broj prijava premašio je sva očekivanja, pogotovo uzevši u obzir lanjskih 120 prijava.

 

Uredništvo festivala koje čine Neno Belan, Miro Buljan i Branimir Mihaljević na čelu s umjetničkim direktorom, Antom Pecotićem, ovih će dana imati „pune ruke i uši posla“ preslušavajući pristigle prijave, a popis odabranih pjesama bit će objavljen krajem listopada.

 

„Broj pristiglih prijava svakako je premašio sva očekivanja, kako moja osobno, tako i mojih kolega iz uredništva. Ovoliki interes autora i izvođača zapravo pokazuje kako su prepoznati napori i namjere cijelog festivalskog tima. Veselim se novim pjesmama i novom izdanju festivala“, izjavio je Pecotić.

 

63. Zagrebački festival održat će se 22. siječnja 2016., a pripreme za samu manifestaciju počele su još tijekom proteklog ljeta. Iz direkcije festivala najavljuju vrhunsku audiovizualnu produkciju te posebnu festivalsku poslasticu o kojoj će više riječi biti u narednim tjednima.

 

Više o Zagrebačkom festivalu pratite i na službenim Facebook stranicama.