Search
Close this search box.

VIJESTi

Robert Čolina: Spajam retro i moderno

 

„Hrvatski Michael Buble“, epitet je koji su dali Robertu Čolini baš svi koji su čuli novu pjesmu “Sve što imam” koju će izvesti na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu. Glazbom se bavi jako dugo, a trenutno živi u Njemačkoj gdje ima bend koji njeguje jazz i swing zvuk.

Kako biste predstavili pjesmu „Sve što imam“ koju izvodite na ovogodišnjem festivalu?

Atraktivni spot režirala je Sandra Mihaljević, a prikazuje me tamo gdje se najbolje osjećam – na pozornici, okružen pozitivnom energijom i vrhunskim glazbenicima. Pjevam od malena, snimao sam pjesme s mnogim regionalno uvaženim autorima, a čak sam osvojio i nekoliko festivalskih nagrada, no ovaj novi smjer je zapravo ono što sam oduvijek želio. Mislim da možemo s ovom krasnom ekipom i sa mnom kao izvođačem, pokrenuti jednu jako kvalitetnu priču bez obzira na činjenicu da nismo bas tipični mainstream.

S kim surađujete u kreiranju vašeg zanimljivog glazbenog zvuka?

Imao sam sreću surađivati s vrhunskim autorom – Hrvojem Maljkom koji je napisao pregršt predivnih pjesama koje su godinama čekale pjevača tog glazbenog senzibiliteta. Sudbina je htjela da to budem baš ja i zbog toga sam neizmjerno sretan. Sve pjesme koje mi je napisao, a koji će biti novo poglavlje u mom životu, aranžirao je Darko Sedak Benčić koji je za mene u svoj Big band okupio vrhunsku ekipu glazbenika. Stvorili smo jedan novi zvuk koji jednostavno obožavam, a za koji sam siguran da ima svoju publiku.

Što vas je privuklo na prijavu za Zagrebački festival?

Pjesma koju izvodim ima u sebi i retro i modernih elemenata. Mislim da baš paše za Zagrebački festival koji je poznat po tom vrhunskom spoju te kojeg znamo po vrhunskim šlagerima, zabavnoj glazbi, pop uspješnicama. Želim podsjetiti publiku na sebe kao izvođača te predstaviti novi početak i novi smjer moje glazbe.

Što očekujete od nastupa na festivalu?

Očekujem dobar feeling. Nažalost, zbog situacije s pandemijom, festival je bez publike, inače volim nastupati s velikim bendom. Jedva čekam da stanem na pozornicu Zagrebačkog festivala, a do tada uživajte u mom novom video spotu!