Search
Close this search box.

VIJESTi

Salto Guru: “Zagrebački festival je idealna prilika da predstavimo novi projekt”

Salto Guru je bend sastavljen od entuzijasta s dugogodišnjim glazbenim iskustvom koji će s pjesmom “Dalje od nje” nastupiti na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu 28. travnja u City Plazi Zagreb. Pozadinu projekta, pjesme, ali i ostaloga ispričao nam je sam bend u kratkom intervjuu.

Kako je nastajala pjesma “Dalje od nje” i kako to da ste ju odlučili predstaviti upravo na Zagrebačkom festivalu?

“Dalje od nje” je pjesma koja je nastala puno prije nego što je nastao sam bend. Nalazila se u ladicama Vojana Koceića i našeg prijatelja Elvisa Sršena Noe. Na nekom piću u Splitu se nedavno našao dobar dio benda i pala je ideja da se oformi bend. Zvučalo je dobro, kratko smo je razradili te smo razmišljali koja nam je prilika za predstaviti se. I onda smo shvatili da je Zagrebački festival najidealnija prilika za to. Prijavili smo se, prošli i jako smo sretni zbog toga.

Kako je nastao bend Salto Guru?

Salto Guru je bend uglavnom Splićana koji su od svojih adolescentskih dana surađivali na raznim projektima u Splitu. Nakon minulog rada smo se ponovno svi našli, imali smo brojne ideje i radimo i dalje glazbu. Tako je krenulo. Dino Purić nam se priključio isto slučajno jer su on i Mario Alajbeg surađivali na drugim projektima. Čim je poslušao pjesmu odmah je prihvatio biti dijelom benda. Višeglasni smo bend i trebao nam je izvrstan prvi tenor, a boljeg od Dina nismo mogli pronaći.

Koji su planovi benda nakon Zagrebačkog festivala?

Još uvijek se zovemo projekt-bend, s time da su već dvije nove stvari na tapeti. Radimo na njima, a što se svirki tiče, nadamo se da će ih biti. Neopterećeni smo bilo čime na što su bendovi navikli biti opterećeni. Super ako se dogodi svirka, a ako se ne dogodi isto super. Najbitnije nam je da se čuje ono što napravimo i da smo mi u suštini zadovoljni.

Ovogodišnje, 69. izdanje Zagrebačkog festivala održava se u četvrtak, 28. travnja s početkom u 21 sat, uz izravan prijenos na HTV2 i HR2. CD kompilacija “69. Zagrebački festival” dostupna je u izdanju Croatia Recordsa, a sve pjesme možete poslušati i na digitalnim glazbenim servisima na linku OVDJE.