Search
Close this search box.

VIJESTi

Silente: Ljudi su gladni dobre glazbe!


 

Uz osvojenu nagradu stručnog žirija 62. Zagrebačkog festivala, dubrovački Silente osvojili su i simpatije publike koja je glasala putem posebne aplikacije Zagrebačkog festivala!
 
Podsjetimo, aplikacija je bila dostupna korisnicima pametnih telefona, tablet uređaja, kao i fanovima Zagrebačkog festivala na službenoj Facebook stranici, a glasači su se odlučili za pjesmu Čudna ili čudesna razigranih Dubrovčana.
 
Nakon festivala, svoje dojmove prenio nam je Tibor Karamehmedović, pjevač, gitarist i, uz brata Sanina, jedan od autora pobjedničke pjesme: "Prvi put smo na ovako velikom festivalu i ponosni smo koliko smo postigli u zadnje dvije godine. Mi smo svoje priznanje dobili kad smo dali otkaze, spremili diplome i odlučili se baviti samo glazbom. Nismo mislili da će nas netko ovako mlade uzeti za ozbiljno, ali sad kad imamo svojih 5 minuta, ispred sebe vidimo milijun i jednog koji su gladni za dobrom glazbom. Netko iz mase je pronašao sebe u našim tekstovima i porukama, nadamo se da ćemo ostaviti pozitivan trag iza sebe i da ćemo dobiti još puno prilika pokazati da rock and roll vrijedi. Ili barem olakšati nekom boljem koji će doći iza nas".
 
Umjetnički direktor Festivala, Ante Pecotić, također je zadovoljan održanom manifestacijom: "Prije svega, hvala svima koji su svojim talentom i trudom, vrhunski i profesionalno odradili svoj dio u prezentaciji ovogodišnjeg, 62. Zagrebačkog festivala. Nadam se da smo još jednom uspješno odaslali poruku o tome kako u Hrvatskoj postoji jaka srednja i 'teška' struja, talentirani mladi pop i rock autori i izvođači te njihovi stariji kolege koji i dalje drže do sebe i svojim stavom i razmišljanjem održavaju nivo i dignitet hrvatske pop i rock scene. Zbog toga smo ovdje i sada, a u godinama koje dolaze trudit ćemo se i dalje držati svjetla upaljenima zbog svih onih koji ni u mraku ne odustaju od sebe, svoje glazbe i svojih ideala".
 
Novost ovogodišnjeg Festivala bio je stručni žiri kojeg su činila četvorica direktora domaćih glazbenih festivala – Tomislav Mrduljaš (Splitski festival), Hrvoje Horvat (RockOff festival), Branko Viljac (Festival dalmatinske šansone Šibenik) i Mario Kovač (CMC festival). Njihov izbor, kao i izbor "glasova s pametnih telefona", bio je Silente pred kojima je skorašnje objavljivanje drugog albuma i veliki koncert u zagrebačkoj Tvornici na proljeće.