Search
Close this search box.

VIJESTi

Silente: “Na Zagrebačkom festivalu se osjećamo kao doma, na poznatom terenu”

Grupa Silente posljednjih godina reda hit za hitom, a novu pjesmu "Idi" predstavit će i na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu 28. travnja. Uoči festivala u kratkom intervjuu su nam ispričali što sve pripremaju te što za njih znači nastup na Zagrebačkom festivalu, na kojem su već jednom inače i odnijeli pobjedu.

Kako biste opisali pjesmu "Idi" s kojom nastupate na Zagrebačkom festivalu? Tko je sve na njoj radio i koja je pozadina pjesme?

Teško nam je odabrati prave riječi da opišemo pjesmu "Idi", a da ne ispadne da smo zaljubljeni u nju, jer mi to zaista i jesmo. Za nas je to najljepša pjesma koju smo napisali za sada, ali ne bi imali ništa protiv ni da tako ostane. Pjesma je nastala isto kao što sve pjesme benda Silente nastaju. Krene od glazbe koju napiše Sanin pa glazbe koju napiše Tibor pa onda do aranžmana kojeg onda donesemo na probu i bend ga zajednički usavrši. Ono što je malo drugačije kod ove pjesme u usporedbi s drugima je to da ovaj tekst nikada nije trebao biti uglazbljen, on je bio dio zbirke pjesama.

Što spremate za pozornicu Zagrebačkog festivala?

Za pozornicu Zagrebačkog festivala Silente sprema prvu živu izvedbu pjesme "Idi". Mi to nikada prije nismo svirali uživo, barem ne pred drugim ljudima. To će biti poseban trenutak za nas. Drago nam je da će tu biti nacionalna televizija u slučaju da se izblamiramo, da sve zabilježi.

Kako će izgledati vaš nastup?

Mi smo bend uvijek u istoj postavi, s istim zvukom. Tko nas voli, voli, a mi se samo veselimo dobroj izvedbi i nadamo se da će što više ljudi gledati Zagrebački festival.

Što za vas znači nastup na festivalu kao što je Zagrebački festival?

Za nas nastup na Zagrebačkom festivalu znači da imamo priliku pojaviti se na puno radio postaja i televizija na koje inače možda ne bi došli te prezentirati tu našu umjetnost ljudima do kojih inače ne bi tako lako došli. Volimo glazbene festivale, a posebno Zagrebački, gdje smo već jednom osvojili i osjećamo se kao doma na poznatom terenu. Veselimo se cijelom događaju. Bude puno glazbenika, puno ljudi, puno zabave i jedva čekamo!

Ovogodišnje, 69. izdanje Zagrebačkog festivala održava se u četvrtak, 28. travnja s početkom u 21 sat, uz izravan prijenos na HTV2 i HR2. CD kompilacija "69. Zagrebački festival" dostupna je u izdanju Croatia Recordsa, a sve pjesme možete poslušati i na digitalnim glazbenim servisima na linku OVDJE.