Search
Close this search box.

VIJESTi

Sve je spremno za 61. izdanje Zagrebačkog festivala!

Zagrebački festival u 61. izdanju, u subotu, 18. siječnja, u 20 sati u Hypo Event Centru, predstavlja se u modernijem ruhu, s novim autorskim timom i visoko postavljenim kriterijima kvalitete pjesama i produkcije.
 
Autorski tim, okupljen oko umjetničkog direktora Ante Pecotića, odabrao je 18 novih pjesama pa će tako u subotu, uz izravan televizijski prijenos na HTV2, uživo nastupiti Adastra, Antonija Šola & Žera, Belfast Food, Colonia, Dalmatino, Damir Lipošek Kex, ENI, Goran Karan & Ana Rucner, Hari Rončević, Kristijan Rahimovski, Leteći odred, Mario Huljev, Massimo, Neno Belan & Fiumens feat. Hal, Nola, Pavel, Opća opasnost i Vanna. Svi će oni nastupiti uz potporu Nikše Bratoša kao glazbenog producenta – što je još jedan dokaz visokih kriterija festivala.
 
Danijela Trbović i Mario Petreković – voditeljski par koji je oduševio i na Porinu – jamče dobru zabavu publici pred malim ekranima, ali i onoj koja je već kupila ulaznice za dvoranu Hypo Centra. Sve do petka u ponoć, publika će glasati za svoje favorite putem weba, Facebooka i smartphone aplikacije Zagrebačkog festivala. Naslovi skladbi koje su dobile najviše glasova publike i bile najuspješnije u radijskom emitiranju doznat će se na kraju televizijskog prijenosa. Rezultate glasanja ovjerit će javni bilježnik.
 
Pjesme ovog Zagrebačkog festivala zaživjele su u radijskom eteru te posebno veseli činjenica da su se gotovo sve već našle na HR TOP 40 listi domaćih singlova – čak i prije nego što je Festival održan! Stvaranje platforme za promociju kvalitetnih novih domaćih pjesama, što je bila jedna od inicijalnih ideja novog vodstva festivala, očito je uspjelo.
 
Uz velik broj akreditiranih medija i osoba iz javnog života, 61. izdanje Zagrebačkog festivala u subotu će predstaviti ono najbolje što danas nudi domaća popularna glazba te pokazati jasnu namjeru pozicioniranja Festivala kao jedne od vodećih festivalskih manifestacija u regiji.