Search
Close this search box.

VIJESTi

Sve u meni se budi – najemitiranija pjesma 64. Zagrebačkog festivala

 

Pobjednički duet „Sve u meni se budi“ u izvedbi Kedže i Zsa Zse ujedno je i najemitiranija pjesma posljednjeg, 64. Zagrebačkog festivala, po službenim podacima HDS ZAMP-a!
Pjesma autora Ante Pecotića tako će na najbolji način zaključiti svoju uspješnu godinu, brojne nagrade i status hita koji je svoju premijeru imao upravo na Zagrebačkom festivalu u siječnju 2017.

„Ante i ja surađujemo već par godina, a godinu dana smo tragali za pravom pjevačicom koju smo pronašli u Zsa Zsi. Klavirska osnova kojom pjesma počinje je ostala, a pod vodstvom producenta Igora Ivanovića koji je naše zelje složio u smislenu cjelinu, tražili smo uzore u glazbi koju privatno slušamo i složili jednu lijepu glazbenu priču“, opisuje Kedžo rađanje ovog dueta.

„Na prvi ton smo kliknuli znajući da radimo pravu stvar. Ne bih rekla da se u strukturi i aranžmanu pjesma bitno razlikuje od demo verzije jer smo na samom početku shvatili što ona traži i što mi želimo od nje. Što smo duže snimali, to je inspiracija sve više dolazila. Poruka pjesme je čista ljubav, bezvremenska, bezuvjetna, nedodirljiva i iskrena“, pojašnjava Jelena Žnidarić Zsa Zsa kojoj je debi na Zagrebačkom festivalu ujedno bio i vatreno krštenje na hrvatskoj glazbenoj sceni. „Kedžo i ja smo se upoznali preko društvenih mreža, iako sam ja njega znala puno duže nego on mene. Dugo smo planirali snimiti nekakav cover, no Kedžo je došao s nečim boljim, idejom koja je rezultirala nastupom na Zagrebačkom festivalu, a kao šlag na kraju, došla je i sama pobjeda“.

Popularnosti pjesme pridonio je i video spot redatelja Luke Sepčića koji danas broji više od dva i pol milijuna YouTube klikova, a lijepa glazbena priča zaključena je i prvim mjestom na Top 40 listi domaćih singlova. „Ovo je ostvarenje sna, moj prvi broj jedan, i drago mi je da je pjesma u koju toliko vjerujem slušana. Hvala Zsa Zsi što mi se pridružila u ovoj pjesmi i prvenstveno hvala publici što je 'Sve u meni se budi' tako dobro prihvatila, jer bez njih pjesma definitivno ne bi bila na prvom mjestu“, bila je Kedžina prva reakcija na uspjeh pjesme.

Priznanje za najemitiraniju pjesmu bit će uručeno autoru i glazbenicima na završnoj manifestaciji 65. Zagrebačkog festivala, 26. siječnja 2018., uz izravan televizijski prijenos. Za titulu nasljednika ovog hita natjecat će se 20 novih pjesama u izvedbi: Adastra, Ana Opačak, Antonela Doko, Bang Bang, Bruno Krajcar, Eni Jurišić, Fluentes, Gelato sisters, Ivo Perkušić, Lea Mijatović, Marin Jurić Čivro, Mario Huljev, Marko Tolja, Matija Borščak, Nikolina Tomljanović, NoA, Sandro Bastiančić & Nina Romić, Stela, Tonka i Vanna.