Search
Close this search box.

VIJESTi

Tadej: Glazba je formula opstanka u ovim teškim vremenima

 

Glazba je njegova ljubav od najranijeg djetinjstva, a domaća javnost ga je upoznala prije godinu dana kada je debitirao upravo na Zagrebačkom festivalu. Tadej na ovogodišnjem festivalu izvodi pjesmu „Što su snovi“ autorskog dvojca Sonje i Mira Buljana

Koja se priča krije iza pjesme „Što su snovi“?

Tekst je u suštini vrlo poseban jer pjevam o velikoj ljubavi koja zapravo i ne postoji nigdje drugdje nego samo u mojim snovima. A nadopuna tekstu i ono što pjesmu kompletira je taj moderan karakter ritma kojega smo s Mirom odabrali. Siguran sam da je situacija i sadržaj pjesme mnogima poznata i svatko, kad zatvori oči, može ostvariti svoje ljubavne snove, pa barem na trenutak ili u snu.

Pjesma je nastavak suradnje s autorskim dvojcem Buljan, Sonjom i Mirom…

Da, to je uspješna glazbena suradnja s mojom Buljan ekipom s kojom sam krenuo prošle godine. Činjenica da smo drugi put zaredom dio Zagrebačkog festivala je samo potvrda da radimo dobru stvar i krećemo se u pravom smjeru i zato, Miro i Sonja, puno vam hvala!

Koliko vam je važna glazba, pogotovo u ovim kriznim vremenima?

Mogu reći da u ovim neobičnim vremenima ulažem još više truda i još više entuzijazma u stvaranje novih pjesama. Nadam se da će što prije proći ova naporna vremena i da će glazbena scena ponovno normalno funkcionirati. Vjerujem kako je glazba posebice važna u trenucima kada trebamo prebroditi loša vremena u našim životima.

Koja vam je velika, a još uvijek neostvarena glazbena želja?

Želim publici reći da sam ja izvođač koji je u zrelijim godinama dobio jedinstvenu priliku suradnje s velikim producentima. Glazba je dio mene od sedme godine kad sam i prvi put nastupio na pozornici. Volim slušati različe žanrove glazbe i zapravo sva glazba me u potpunosti ispunjava. Moja velika želja, koju ne skrivam, je da bi htio za koju godinu nastupiti u pulskoj Areni barem kao gost. Želim osjetiti na vlastitoj koži kako izgleda zajedničko pjevanje s publikom i to sve u fantastičnom povijesnom ambijentu.

Što nakon festivala, pripremate li nove projekte?

Mogu vam otkriti kako se jako puno radi na novim materijalima, novim pjesmama, novim idejama. Budući da publika uvijek ima zadnju riječ, nadam se da će se javnosti svidjeti i novi projekti koji su tek pred nama.