Search
Close this search box.

VIJESTi

Tadej: Pjesma se ulila u moju životnu priču

 

Tadej Špeh jedan je od debitanata nadolazećeg Zagrebačkog festivala na kojem će izvesti pjesmu „Želim ti sreću“ autorskog dvojca Mira i Sonje Buljan

Kako si ti osobno doživio pjesmu „Želim ti sreću“ kada si je prvi put čuo?

Pjesma Želim ti sreću je vrlo posebna i emotivna, a iza nje stoji jedna zaista interesantna priča. Naime, u početku, da budem iskren, nije bila napisana za mene. Međutim, u vrijeme kad sam dobio taj prijedlog od Mire Buljana bio sam u emotivno teškoj ljubavnoj situaciji, a upravo ova pjesma se u puno dijelova potpuno ulila u moju životnu priču. Mogu reći da sam zbog toga odmah „kliknuo“ s pjesmom i znao da pripada meni.

Na sreću, u međuvremenu, izliječili smo rane i mogu reći da ljubav zbog koje sam bio nesretan još traje. Ipak, iako je taj strah od rastanka bio samo u prolazu života, toj osobi bih sigurno poželio sreću da smo se rastali.

Kako je došlo do suradnje s Mirom i Sonjom Buljan, kako izgleda vaša kreativna razmjena?

Rekao bih, iskreno, ta suradnja je počela kao iz bajke… U slobodno vrijeme, zajedno s jednim kolegom često nastupam akustično, pa smo i snimili nekoliko snimaka. Kao i svaki glazbenik koji traži svoju šansu, tražio sam nekoga tko će poslušati te snimke i pristati na suradnju. Pretražujući internet, pronašao sam GEMA Produkciju i javio im se sa svojim snimkama. Dobio sam potom pozitivan odgovor i ponudu za suradnju s Mirom. Osjećao sam se kao da mi je ispunjen san koji sanja svaki izvođač.

Uslijedio je susret s njim i Goranom iz GEMA-e, a ja već tada nisam ni sumnjao da će naš zajednički uradak imati potencijala. Kad smo kod Mire potom snimili vokale, bilo je vidljivo da će ta pjesma i moj vokal biti savršen par. Jako sam zahvalan Miri i Sonji, i velika mi je čast surađivati s njima kao autorima.

Ovo je tvoj prvi nastup na Zagrebačkom festivalu, što te motiviralo na prijavu i što očekuješ od festivala?

Iskreno, nisam očekivao da bih s pjesmom išao na festival, ali upravo to je bio Mirin prijedlog. Kada se javio s tom idejom, siguran da pjesma ima potencijala, odlučio sam da ću objeručke prihvatiti ovu priliku, jer njegovoj prosudbi vjerujem.

Moja su očekivanja s time već praktički ispunjena, jako sam sretan što sam dio takvog festivala. Naravno, pritom bih želio da pjesma uđe u srca što većeg broja slušatelja, i da nastup prođe u najboljem redu – u što ne sumnjam, s obzirom na dobru organizaciju festivala i dobar bend HRT-a s kojim ću izvesti pjesmu.

Koji su ti glazbeni planovi za 2020.?

Bit ću skroman i reći da mi je prvi plan da ovu pjesmu približim što široj publici. Nakon toga, nadam se nastavku suradnje s Mirom i stvaranju nekih novih hitova koji će postići jednaki uspjeh i doprinijeti stvaranju nečeg lijepog na hrvatskoj glazbenoj sceni.