Search
Close this search box.

VIJESTi

Talijanska zvijezda Marco Masini gost Zagrebačkog festivala!

 

Marco Masini, talijanski kantautor i bivši pobjednik Sanrema, nastupit će kao gost nadolazećeg, 63. Zagrebačkog festivala!

Karijera jednog od predvodnika talijanske pop scene traje već gotovo tri desetljeća, a iza sebe ima 11 objavljenih albuma. Status jednog od najvećih glazbenih imena susjedne nam Italije, uz Erosa Ramazottija, Neka i Zucchera, Masini je potvrdio pobjedama na festivalu Sanremo – 1990. s pjesmom „Disperato“ i 2004. s pjesmom „L' uomo volante“.

Zagrebački festival vezan je za onaj u Sanremu od samih početaka, od 1953. godine. Oba festivala donose presjek aktualne mainstream pop rock glazbe i mjesto su koje izvođači nazivaju svojim domom i uvijek im se rado vraćaju. Masinijevo gostovanje u Zagrebu tek je početak priče dvaju festivala koja bi uskoro mogla prerasti u tradiciju. U revijalnom dijelu Zagrebačkog festivala, Masini će izvesti tri pjesme, a u pripremi je i jedno posebno glazbeno iznenađenje.

Više o Masiniju saznajte na njegovoj službenoj web stranici, a novosti Zagrebačkog festivala pratite i na Facebook stranicama festivala.