Search
Close this search box.

VIJESTi

Tedi Grubica: Na pozornici ću prodisati punim plućima

 

Tedi Grubica mladi je pjevač iz Poreča. Svira harmoniku i klavir, a život je posvetio solo pjevanju. Na Zagrebačkom festivalu debitirat će izvedbom pjesme „Ne vjerujem da postojiš“…

Što je inspiriralo pjesmu „Ne vjerujem da postojiš“ koju izvodite na festivalu?

Pjesma "Ne vjerujem da postojiš" je za mene posebna po tome jer je istinski odraz mojih emocija. To je balada za koju vjerujem da će se u njoj mnoge prave ljubavi pronaći. Tekst za nju sam napisao sam, glazbu je radio skladatelj Goran Šarac, a sve to je zajedno upakirao u jedno zaokruženo djelo Aleksandar Valenčić svojim aranžmanom.

Novo ste ime na sceni, kako biste se predstavili publici Zagrebačkog festivala?

Ja sam 27-godišnji pjevač iz Poreča. Od malih nogu glazba nije prestala biti sastavni dio mog života te tako i danas slijedim taj put, uživam u glazbi zajedno s ljudima koji se u glazbi mogu poistovjetiti sa mnom. Volio bih kada bi moja glazba doprijela i do mlađih generacija. Zaista mi nema ljepšeg osjećaja od onog kada publika istinski uživa u mojim glazbenim interpretacijama.

Što vam predstavlja sudjelovanje na Zagrebačkom festivalu?

Sudjelovanje na Zagrebačkom festivalu za mene znači jako puno. Izuzetno cijenim to što je skladba prepoznata od strane uredništva te se uspjela probiti kroz veliku konkurenciju. Što se samog festivala tiče, željno ga iščekujem zato jer sam na njemu debitant. Volim festivale takve razine jer želim da moja glazba dođe do što većeg broja srca. Pozornica Zagrebačkog festivala zasigurno je plasirala velike glazbene uspješnice u hrvatskoj diskografiji koje ćemo još dugo pamtiti.

Za kraj, kakva su vaša očekivanja od samog festivala?

Od Zagrebačkog festivala očekujem super iskustvo, atmosferu i nova poznanstva. Zaista bih volio kada bi pjesma bila prepoznata i od strane publike. U ovo vrijeme kada je svijetom zavladala tišina, koristimo ovu priliku da nama pjevačima pluća ponovo “prodišu” kada stanemo na svjetla pozornice.