Search
Close this search box.

VIJESTi

The Splitters: “Očekujemo dobar provod i puno dobre glazbe”

Grupa The Splitters ove godine debitira na pozornici Zagrebačkog festivala, gdje donose pjesmu "Izgubljeni grad" snimljenu u legendarnom studiju Abbey Road. Dečki su nam uoči festivala ispričali pozadinu pjesme, ali i što očekuju od nastupa.

Koja je priča iza pjesme “Izgubljeni grad“ koju izvodite na Zagrebačkom festivalu?

Pjesma "Izgubljeni grad" je ljubavna pjesma kao i sve pjesme koje smo do sada napisali. Za ovu pjesmu smo imali refren koji nam je zadao početak i kraj same priče – mit o El Doradu i zlatnoj prašini (je li to bio vladar, grad..) ili ono što ostaje od svih kraljevstva-priče, podjele i poneka ljubav, u našem slučaju ostaje djevojka važnija od čitavog kraljevstva i to na jednu noć – jer da je na više ne bi bilo fora.

Što očekujete od nastupa na festivalu?

Očekujemo dobar provod i puno dobre glazbe.

Što za vas znači nastup na Zagrebačkom festivalu?

Veseli nas i velika je čast što je naša pjesma odabrana za 69. Zagrebački festival. Sudjelovati na festivalu za nas znači promociju tj. predstaviti rad/pjesmu široj publici preko radija, televizije i tiskovina koji prate izvođače/sudionike na takvoj vrsti manifestacija.

Jeste li čuli pjesme drugih izvođača, kakvi su komentari?

Da, ima dosta potencijalnih hitova. Bit će zanimljiva večer u svakom slučaju.

Koja je vaša prva asocijacija na Zagrebački festival?

Djevojke u haljinama.

 

Ovogodišnje, 69. izdanje Zagrebačkog festivala održava se u četvrtak, 28. travnja s početkom u 21 sat, uz izravan prijenos na HTV2 i HR2. CD kompilacija "69. Zagrebački festival" dostupna je u izdanju Croatia Recordsa, a sve pjesme možete poslušati i na digitalnim glazbenim servisima na linku OVDJE.