Search
Close this search box.

VIJESTi

Tia: “Želim što više nastupati i skupljati iskustvo”

Mlada pjevačica Tia Miljanović tek se probija na domaćoj sceni, a na 69. Zagrebačkom festivalu predstavit će pjesmu “Ta”. Što kaže o suradnji s autorom Vlahom Arbulićem i pjesmi “Ta” provjerite u intervjuu.

Možete li nam reći nešto više o pjesmi “Ta” i njezinoj pozadini?

Pjesma “Ta” je pjesma koja je nastala prije nekoliko godina i to je izvorno bila Vlahina pjesma. Prije godinu dana kada sam ja došla u studio je on meni rekao da je probam. Probala sam je i savršeno je kliknula s mojim glasom. Vlaho je onda rekao da to bude moja pjesma. Odabrala sam je za Zagrebački festival zbog termina održavanja, jer mi je ta pjesma bila jako ljetna i plesna pa mi je cijela atmosfera bila sjajna za festival. Htjela sam i što više nastupati nakon Dore i skupljati iskustvo.

Kako je krenula suradnja s Vlahom Arbulićem?

Naša suradnja je krenula 2020. godine kada me on kontaktirao preko društvenih mreža, gdje sam objavljivala obrade pjesama. Pozvao me na session u studio i došla sam. Odmah smo kliknuli i eto, od tu je sve krenulo.

Što nastup na Zagrebačkom festivalu predstavlja za vas?

Zagrebački festival ima dosta dugu tradiciju i iznenadilo me da sam već prošla dalje, pogotovo nakon Dore. Želim sada što više nastupati tako da mi je cilj skupljati iskustvo i tako se graditi.

Što planirate nakon Zagrebačkog festivala?

Nakon planiramo zapravo cijeli album koji bi trebao izaći do sljedeće godine. Planiramo jako puno novih suradnji, imamo pjesme koje su već dugo u ladici, ali i nove pjesme.

Ovogodišnje, 69. izdanje Zagrebačkog festivala održava se u četvrtak, 28. travnja s početkom u 21 sat, uz izravan prijenos na HTV2 i HR2. CD kompilacija “69. Zagrebački festival” dostupna je u izdanju Croatia Recordsa, a sve pjesme možete poslušati i na digitalnim glazbenim servisima na linku OVDJE.