Search
Close this search box.

VIJESTi

Tri pjesme Zagrebačkog festivala na vrhu domaće top liste!

 

Ovogodišnji, 63. Zagrebački festival aktualan je i dalje, gotovo mjesec dana nakon održavanja – tri pjesme s festivala zauzele su prva tri mjesta HR TOP 40 domaće liste singlova, a kompilacija 62. Zagrebačkog festivala osvojila je i nominaciju za glazbenu nagradu Porin!

Silente, Pavel i Pravila Igre zauzeli su vodeće pozicije službene HR TOP 40 liste domaćih singlova, a na listi se nalaze i uspješni singlovi Antonele Doko, Giuliana, Damira Kedže i Harija Rončevića.

„Veseli me što pored pjesme pobjednice koja je već ušla u srca ljudi svojom jedinstvenom porukom i neponovljivom izvedbom Marijana Bana, na nacionalnoj top ljestvici prva tri mjesta zauzimaju pjesme sa Zagrebačkog festivala. To su pjesme mladih i relativno novih izvođača na domaćoj glazbenoj sceni čime je ostvarena namjera direkcije festivala da takvim pjevačima, bendovima i autorima pruži priliku dokazati se na velikoj sceni, u profesionalnim uvjetima i uz bok starijih kolega“, izjavio je Ante Pecotić, umjetnički direktor Festivala.

Novost je i nominacija festivalske kompilacije prošlogodišnjeg Zagrebačkog festivala za glazbenu nagradu Porin gdje će se za priznanje najboljeg albuma s raznim izvođačima boriti u prijateljskoj konkurenciji Karlovačko RockOff festivala i Festivala dalmatinske šansone Šibenik.

„Kada smo prije tri godine krenuli u redizajn festivala, imali smo jasnu viziju kojim se pravcem kretati. U početku je bilo teže sprovesti sve zamisli i ideje, ali uz pomoć autora, izvođača, svih sponzora i prijatelja festivala, uspjeli smo ostvariti zacrtane ciljeve, a to je moderan i kvalitetan mainstream festival. Jedini i isključivi  kriterij bio je dobra pjesma što smo pokazali i dokazali u protekle tri festivalske godine, a posebno u ovom 63. izdanju“, zaključio je Pecotić zahvalivši svima koji su prepoznali napore Zagrebačkog festivala i ukazali mu povjerenje.

Posljednji Zagrebački festival obilježilo je gostovanje talijanske zvijezde i dvostrukog pobjednika Sanrema, Marca Masinija, a direkcija festivala već je u pregovorima za još jedno inozemno gostovanje na sljedećem, 64. Zagrebačkom festivalu 2017. godine!