Search
Close this search box.

VIJESTi

Uskoro natječaj za 67. izdanje Zagrebačkog festivala!

 

Natječaj za 67. izdanje Zagrebačkog festivala, najdugovječnijeg domaćeg festivala popularne glazbe, bit će otvoren 1. listopada i trajat će mjesec dana, do 1. studenog.
Direkcija festivala predvođena umjetničkim direktorom, Nenom Belanom, i ove godine očekuje značajan interes autora i izvođača za festival koji se isprofilirao kao centralno mjesto domaće pop/rock mainstream produkcije čija će se završna manifestacija održati 24. siječnja 2020.

„Osim osvojenog Porina koji je priznanje struke, Zagrebački festival uživa veliki ugled i među domaćim radijskim i TV urednicima kojima služimo kao svojevrstan putokaz kvalitete i smjera u kojem se kreće hrvatska glazba. Predstaviti svoju pjesmu na manifestaciji kao što je Zagrebački festival znači ući u prvu ligu domaće glazbe, a taj epitet pratimo sadržajno i produkcijski, uz ovogodišnjeg jakog partnera, Zagrebačku banku“, opisuje Belan pozivajući svoje glazbene kolege da se u što većem broju prijave na festivalski natječaj.

Pravilnik natječaja i obrazac za prijavu bit će objavljeni na službenim web stranicama festivala, a prilikom prijave novih pjesama, u obzir se uzimaju isključivo završne verzije pjesama, dok izvođač na prijavi mora biti isti izvođač koji će se predstaviti i na završnoj manifestaciji Zagrebačkog festivala.

„Osim velikih glazbenih zvijezda, festival je proteklih godina ugostio i neka nova imena koja su se u međuvremenu isprofilirala kao nositelji domaće glazbe i nezaobilazna mjesta u radijskom eteru. U odabiru pjesama vodimo se kvalitetom pjesama i najvišim produkcijskim kriterijima, no onaj neopisivi faktor X je upravo ono zbog čega pjesme traju i isplivaju iznad prosjeka. Takvih je, srećom, bilo do sada, a vjerujem da ćemo ih imati priliku čuti i na 67. izdanju Zagrebačkog festivala 24. siječnja 2020.“, zaključuje Belan.