Search
Close this search box.

VIJESTi

Uskoro natječaj za 68. izdanje Zagrebačkog festivala

 

Natječaj za 68. izdanje Zagrebačkog festivala, najdugovječnijeg domaćeg festivala popularne glazbe, bit će otvoren 15. listopada i trajat će mjesec dana, do 15. studenog.

Direkcija festivala predvođena novim umjetničkim direktorom, Branimirom Mihaljevićem i ove godine očekuje značajan interes autora i izvođača za festival čija je završna manifestacija planirana 29. siječnja 2021.

„Radujem se novom izazovu i očekujem da će kolege poslati svoje najbolje nove pjesme na Zagrebački festival“, izjavio je Mihaljević pozivajući svoje glazbene kolege da se u što većem broju prijave na festivalski natječaj.

Pravilnik natječaja i online obrazac za prijavu bit će objavljeni na službenim web stranicama festivala, a prilikom prijave novih pjesama, u obzir se uzimaju isključivo završne verzije pjesama, dok izvođač na prijavi mora biti isti izvođač koji će se predstaviti i na završnoj manifestaciji Zagrebačkog festivala.

Mihaljević, koji je na poziciji umjetničkog direktora Zagrebačkog festivala naslijedio Nenu Belana, veseli se omjeru iskusnih, aktualnih zvijezda i mladih izvođača punih novih glazbenih ideja sa najboljim pjesmama domaćih autora: „U ovoj godini naši glazbeni kreativci imali su više vremena za stvaranje, a upravo je naš festival, sa nekim novitetima koje pripremamo, najbolje mjesto za premijere njihovih novih pjesama“, zaključuje Mihaljević.