Search
Close this search box.

VIJESTi

Uskoro objava natječaja za pjesme 65. Zagrebačkog festivala

 

Produkcijske pripreme za jubilarni, 65. Zagrebački festival, već su u tijeku, a natječaj za pjesme nadolazećeg festivala bit će objavljen 15. rujna!

Natječaj će trajati mjesec dana, do 15. listopada, a prijave će biti moguće putem online obrasca dostupnog na službenim web stranicama Festivala. Umjetnički direktor, Neno Belan, i ove godine vjeruje u veliki odaziv autora i izvođača koji će premašiti rekordnih lanjskih 270 prijava.

„Zadovoljan sam prvom godinom svog mandata na čelu našeg najstarijeg festivala popularne glazbe, pogotovo jer su brojne pjesme, prije svega pobjednička, zaživjele u eteru. Drago mi je da javnost povezuje brend Zagrebačkog festivala s kvalitetnom glazbom i vrhunskim izvođačima, a pred mojim timom je da taj status potvrdimo i sa sljedećim, 65. izdanjem Festivala“, izjavio je Belan.

Pobjednički duet posljednjeg Zagrebačkog festivala, „Sve u meni se budi“ Damira Kedže i Zsa Zse, postao je pravi hit zaradivši i nominacije za nagrade Porin i Cesarica. Pjesma „Poslije nas“ u izvedbi grupe Pavel, predstavljena na Zagrebačkom festivalu, našla se na popisu 10 najemitiranijih domaćih pjesama po službenim podacima HDS ZAMP-a.

Aktualnosti Zagrebačkog festivala pratite na službenim Facebook i Twitter stranicama.