Search
Close this search box.

VIJESTi

Uspješno održan 61. Zagrebački festival


Pred prepunom dvoranom Hypo Centra, u subotu je održano 61. izdanje Zagrebačkog festivala. Osamnaest novih pjesama naišlo je na sveopće odobravanje publike i kritike, dok se radijskim urednicima najviše svidjela pjesma Postoji li mjesto autora i izvođača Kristijana Rahimovskog koja je proglašena najemitiranijom po sustavu Playkontrol

Glasajući na internetskim stranicama Festivala, Facebooku i smartphone aplikacijama, publika je za svog favorita odabrala Opću opasnost i njihovu pjesmu Tragovi autora Marija Vestića.

Zagrebački festival zasjao je u svom najavljivanom, novom i modernijem ruhu, a besprijekornoj atmosferi svakako su doprinijeli Danijela Trbović i Mario Petreković kao voditeljski par te sjajan glazbeni orkestar pod producentskom palicom Nikše Bratoša.

Umjetnički direktor Festivala, Ante Pecotić, ne krije ponos i oduševljenje održanom manifestacijom: "Vjerujem da smo pokrenuli stvari. Drago mi je da je Festival bio stilski i žanrovski raznolik i mislim da su u njemu mogli uživati svi, od srednjoškolskih rokera do domaćica uz radio i TV. Ne želim zvučati neskromno, ali ovogodišnji Zagrebački festival pokazao je kako u današnje vrijeme treba izgledati i zvučati jedan punokrvni festival popularne glazbe, s potencijalom daljnjeg razvoja".

Mnogobrojnoj publici u dvorani i onoj pred malim ekranima, subotnje je izdanje Zagrebačkog festivala predstavilo ono najbolje što danas nudi domaća popularna glazba.
 
Svih osamnaest pjesama već je zaživjelo u radijskom eteru čime je ostvarena i prvotna zamisao novog vodstva Festivala – stvorena je idealna platforma za promociju novih singlova i afirmaciju domaćih autora popularne glazbe.
 
Kvaliteta ovogodišnjeg Zagrebačkog festivala najbolja je pozivnica svima za sljedeći, 62. Zagrebački festival 2015. godine!