Search
Close this search box.

VIJESTi

Veliki uspjeh pjesama sa 61. Zagrebačkog festivala – počele pripreme za sljedeće izdanje

 
Zagrebački festival na najbolji je način vratio domaću popularnu glazbu u radijski eter. Čak tri mjeseca nakon 61. izdanja festivala, pjesme izvedene na pozornici Hypo Centra u Zagrebu i dalje dominiraju na HR TOP 40, službenoj top ljestvici domaćih singlova. Pjesme su nastavile ploviti na radijskim i televizijskim valovima i nakon festivala čime je u potpunosti ispunjena jedna od prvih zamisli novog vodstva – afirmirati Zagrebački festival kao platformu za promociju novih i kvalitetnih domaćih singlova i autora.
 
U prilog kvaliteti ovogodišnje manifestacije ide i činjenica da je pjesma "Čuvaj me" grupe Pavel nominirana za pjesmu godine Hrvatske diskografske nagrade Porin. Aljoša Šerić, autor pjesme i frontman benda, ne krije svoje zadovoljstvo nominacijom i u šali kaže da je pjesmu namjeravao prijaviti na San Remo šezdesetih, ali je zakasnio s prijavom: "Međutim, zatim smo se odlučili na Zagrebački festival jer smo znali da nova ekipa okupljena oko festivala ima dobre namjere i zna znanje."
 
Organizacijski tim iz Hrvatskog društva skladatelja već najavljuje sljedeći, 62. Zagrebački festival koji će se održati u siječnju 2015. Naglasak je i dalje na kvalitetnoj domaćoj pop rock produkciji, a natječaj za nove pjesme bit će otvoren 15. rujna i trajat će do 1. studenog 2014. Detalji prijava bit će objavljeni na službenoj web stranici.
 
Umjetnički direktor Festivala, Ante Pecotić, s velikim entuzijazmom najavljuje sljedeće izdanje nadajući se da će 62. festival biti još bolji od prethodnog: "Vjerujem da smo pokrenuli stvari i, bez želje da zvučim neskromno, ovogodišnji Zagrebački festival pokazao je kako u današnje vrijeme treba izgledati i zvučati jedan punokrvni festival popularne glazbe, s potencijalom daljnjeg razvoja."