Search
Close this search box.

VIJESTi

VIDEO: Objavljen natječaj za nove pjesme 65. Zagrebačkog festivala

 

Organizator Zagrebačkog festivala, Hrvatsko društvo skladatelja, objavilo je natječaj za nove pjesme 65. Zagrebačkog festivala koji će se održati u siječnju 2018. Obrazac za prijavu nalazi se na službenim web stranicama Festivala, a natječaj je otvoren do 15. listopada.

Umjetnički direktor festivala, Neno Belan, optimističan je glede obaranja prošlogodišnjeg rekorda kada je zaprimljeno čak 270 prijava na festival: "Zadovoljan sam prvom godinom svog mandata na čelu našeg najstarijeg festivala pogotovo jer su brojne pjesme nastavile svoj život i nakon festivala. Drago mi je i da javnost ponovno povezuje brend Zagrebačkog festivala s kvalitetnom mainstream glazbom i vrhunskim izvođačima. Moj tim i ja sada krećemo na posao da taj status potvrdimo i sa sljedećim, jubilarnim izdanjem festivala", izjavio je Belan koji je svojim kolegama uputio i video poruku:

Neno Belan VIDEO

Kriterij za odabir skladbi nadolazećeg festivala isključivo je umjetnička vrijednost, s naglaskom na kvalitetu glazbe i stihova te cjelokupne produkcije. Pravilnik natječaja nalazi se na linku.

Pobjednički duet posljednjeg Zagrebačkog festivala, „Sve u meni se budi“ Damira Kedže i Zsa Zse, postao je pravi hit zaradivši i nominacije za nagrade Porin i Cesarica. Pjesma „Poslije nas“ u izvedbi grupe Pavel, predstavljena na Zagrebačkom festivalu, našla se na popisu 10 najemitiranijih domaćih pjesama po službenim podacima HDS ZAMP-a.

Aktualnosti Zagrebačkog festivala možete pratiti na službenim web stranicamaFacebookuTwitteru i Instagramu.