Search
Close this search box.

VIJESTi

Vjeko: Pjevam i sviram otkad znam za sebe

 

Vjeko Ključarić mladi je pjevač s Krka, široj javnosti poznat po nastupima u HRT-ovim zabavno-glazbenim emisijama "The Voice – Najljepši glas Hrvatske" i "A strana". Završio je osnovnu i srednju glazbenu školu, svira klavir. Odrastao je slušajući Led Zeppeline, AC/DC, The Doors, Pink Floyde, a prve glazbene suradnje ostvario je s grupom Open Road…

Što ste prepoznali u pjesmi „Neka zvone zvona“ s kojom se predstavljate na festivalu?

Napisao ju je Bruno Kovačić, a aranžmanski oblikovao Miroslav Lesić. Nazvao me Bruno i rekao da ima novu pjesmu za mene, poslao mi je demo, sjećam se da sam ju čuo prvi put u autu na parkiralištu HRT-a nakon snimanja i bio sam baš oduševljen njom. Nakon toga brzo smo ju zgotovili u studiju, vrlo jednostavno i brzo je tekao rad na njoj. Svidjela mi se na prvo slušanje, baš sam zadovoljan i sretan kako prolazi kod slušatelja.

S kojom idejom stvarate i živite glazbu?

Ideja je stara koliko i ja, pjevam i sviram otkad znam za sebe pa je ovo jednostavno nešto što se svakodnevno događa u mom životu. Uživam u pjevanju i sviranju, nema tu neke velike filozofije.

Koja je vaša prva asocijacija na Zagrebački festival?

Prva asocijacija mi je pjesma “Pepeo i prah" od moje drage Eni Jurišić. Ponosan sam na nju i njezino sudjelovanje na festivalu. Žao mi je što nisam mogao biti uz nju tada jer sam poslovno bio u inozemstvu na sajmu nautike, a vezano uz moj drugi posao.

Jeste li čuli druge pjesme i kako komentirate odabir ovogodišnjih izvođača na festivalu?

Poslušao sam cijeli album Zagrebačkog festivala i baš me veseli druženje s ekipom.

Koji su sljedeći glazbeni planovi koje nam možete najaviti?

Planiram snimanje spota za sljedeću pjesmu koju uskoro predstavljam javnosti. Veselim se tom singlu jer sam i sam dao svoj autorski doprinos u smislu pisanja glazbe i teksta za refren. Mislim da je ideja koju pjesma predstavlja odlična i jedva čekam ju podijeliti s drugima. 

Što Vjeko radi kada se ne bavi glazbom?

Inače radim u charter firmi na Krku, bavim se raznim aspektima tog posla, od administracije pa sve do skiperaža u kojima najviše uživam jer obožavam more i brodove, to me iznimno veseli. Bavio sam se intezivno i wakeboardingom kao dijete te još više boravio na moru, no nažalost zbog sportske ozljede, prestao sam sa natjecanjima i intezivnijim angažmanom, sada samo povremeno wakeboardam.