Search
Close this search box.

VIJESTi

Whiteheads: “Jedva čekamo stati na pozornicu Zagrebačkog festivala”

Riječka grupa Whiteheads prvi put će se predstaviti ove godine na pozornici Zagrebačkog festivala, a što to za njih znači te što publika može očekivati ispričali su nam u kratkom intervjuu.

Tko je sve radio na pjesmi "Svaka tvoja riječ"?

"Svaka tvoja riječ" je jedna klasična rock balada. Na pjesmi je radio Davor Tolja, Alida Šarar te Ivan Komnenović. Posebno nam je drago što je na njoj kao bubnjar gostovao Branimir Gazdik, poznati bubnjar iz Rijeke i također legenda jazz i rock glazbe, Elvis Stanić, poznati gitarista. Na ovoj pjesmi svira harmoniku, a on je ujedno jedan od najboljih jazz harmonikaša u Hrvatskoj.

Što pripremate za nastup na Zagrebačkom festivalu?

Pa na pozornici Zagrebačkog festivala ne spremamo ništa spektakularno. Mi smo jedan klasični rock bend i takav će upravo biti i nastup. Sviramo uživo, pjevamo uživo. Pjesma je balada tako da nema nikakvih plesnih grupa. Jednostavno smo kao bend odlučili nastupati i tako ćemo se predstaviti na Zagrebačkom festivalu.

Što za vas znači nastup na Zagrebačkom festivalu?

Znači nam dosta, zato što je Zagrebački festival ipak u organizaciji krovne udruge skladatelja i to nam je onda posebna čast. Drago nam je da u jednom takvom okruženju nastupamo, a to nam je ujedno i prvi festivalski nastup u karijeri. Svi se tome puno veselimo i jedva čekamo da dođemo na pozornicu Zagrebačkog festivala.

 

Ovogodišnje, 69. izdanje Zagrebačkog festivala održava se u četvrtak, 28. travnja s početkom u 21 sat, uz izravan prijenos na HTV2 i HR2. CD kompilacija "69. Zagrebački festival" dostupna je u izdanju Croatia Recordsa, a sve pjesme možete poslušati i na digitalnim glazbenim servisima na linku OVDJE.