Search
Close this search box.

VIJESTi

Zagrebački festival nagrađen Porinom!

 

Po prvi put u 25. godina dugoj povijesti glazbene nagrade Porin, Zagrebački festival dobitnik je u kategoriji Najboljeg albuma s raznim izvođačima. Kompilacija „64. Zagrebački festival“ svoj je kipić osvojila u konkurenciji Festivala dalmatinske šansone Šibenik i Karlovačko RockOff festivala, a nagradu je u Splitu primio umjetnički direktor festivala, Neno Belan.

„Nakon niza godina, i Zagrebački festival našao se u fokusu glazbene struke i glasača Porina. To je priznanje ne samo meni, već i mom prethodniku, Anti Pecotiću, ali i cijelom festivalskom timu iz Hrvatskog društva skladatelja te Croatiji Records koja je objavila ovo izdanje. Festival čine pjesme, njihovi autori, izvođači, aranžeri i producenti stoga ovu nagradu zaslužuju oni jednako kao i Zagrebački festival“, zaključio je Belan koji je selfie sa staklenom statuom odmah objavio na svom Facebooku.

Podsjetimo, Zagrebački festival Porinom je dosad nagrađen samo jednom, u kategoriji Najboljeg povijesno-tematskog albuma i to za izdanje povodom 60. obljetnice festivala, no ovo je prvi put da su nagrađene pjesme i izvođači iz jedne festivalske godine u kategoriji Najboljeg albuma raznih izvođača.

„Još uvijek svjedočimo značajnom interesu glazbenih urednika za pjesmama ovogodišnjeg Zagrebačkog festivala. Uz Vanninu pobjedničku pjesmu „Najbolji ljudi“, radijski i televizijski eter je prihvatio i pjesme Antonele Doko, Marka Tolje, Bang Banga te Lee Mijatović. Sve su one svoju premijeru doživjele upravo u siječnju, na Zagrebačkom festivalu, stoga pozivam sve kolege glazbenike na natječaj za nadolazeći, 66. Zagrebački festival kojeg otvaramo već u rujnu ove godine. Zajedno nastavljamo kreirati pejzaž kvalitetne domaće pop glazbe“, pozvao je Belan.