Search
Close this search box.

VIJESTi

Zapažen radijski uspjeh pjesama 67. Zagrebačkog festivala

 

Pobjednička pjesma Zagrebačkog festivala, „Samo nek' ona sretna je“ kantautora Marka Kutlića, već se dva tjedna nalazi na vrhu HR TOP 40 liste domaćih singlova, a čak 10 festivalskih pjesama našlo je svoje mjesto na spomenutoj ljestvici najemitiranijih. Time je Zagrebački festival, kao platforma za promociju radijskih singlova, zaokružio svoje 67. izdanje na najbolji mogući način.
Prema podacima sustava Fokuskontrol, pjesme Zagrebačkog festivala emitirane su na ukupno 122 radijske i televizijske postaje, a u posljednjih mjesec dana zabilježile su preko 10 tisuća emitiranja!

„Jako je lijep osjećaj bio primiti ovu nagradu, pogotovo jer je to u mom Zagrebu, na Zagrebačkom festivalu. Sama pjesma nastala je sredinom prošle godine, a iskopao sam ju iz dubine svoje duše i u trenutku stvaranja shvatio da je riječ o velikoj pjesmi u koju sam bio spreman uložiti koliko god mogu, u svakom smislu. Za njen uspjeh zaslužni su i moj koautor, Aleksandar Čubrilo, te aranžeri Igor Ivanović i Marko Vojvodić“, još uvijek je pod dojmom Kutlić čiji je aktualni hit osvojio srca slušatelja diljem Hrvatske.

Uz Kutlića, nagrađena je i Mia Dimšić čiji je singl "Ovaj grad" proglašen najemitiranijom pjesmom Zagrebačkog festivala za prošlu godinu.

Ovogodišnje festivalsko izdanje medijski je podržala i Hrvatska udruga radijskih nakladnika (HURiN) čiji je predsjednik Željko Švenda prepoznao značaj Zagrebačkog festivala kao relevantne platforme domaće pop glazbe te na taj način dodatno ojačao kreativni razvoj ovog segmenta domaće glazbene industrije.

Umjetnički direktor festivala, Neno Belan, također ne krije zadovoljstvo odrađenim poslom ističući kako uspješan radijski plasman pjesama nije slučajan: „Mi smo festival koji je usmjeren prema radijskom eteru, dakle nekakva spona prema radijskim urednicima i izlog glazbe koja se bez srama može predstaviti u javnosti i eteru kao domaći pop. Ponosan sam na činjenicu da beskompromisno držimo do kvalitete i visoke razine ispod koje se ne ide, bilo u izboru pjesama, scenografiji, produkciji i imidžu u javnosti. Također, jako mi je drago čuti svoje glazbene kolege koje pri opisivanju pjesama koriste opis „ovo zvuči kao pjesma za Zagrebački“ i to smatram isključivo komplimentom“, zaključuje Belan.

Direkcija festivala već sad najavljuje natječaj za nove pjesme 68. Zagrebačkog festivala za jesen 2020. te poziva sve zainteresirane autore i izvođače da prijave svoje nove i neobjavljene pjesme.