Search
Close this search box.

VIJESTi

Zembo Latifa: “Na Zagrebački festival stižemo više nego spremni”

 
Zembo Latifa, jedan od najinovativnijih izvođača nove generacije, nastupit će na ovogodišnjem 69. Zagrebačkom festivalu na koji stiže s odvažnom pjesmom "Loše stvari". U ovoj pjesmi Zembo je 'zagrebao' duboko ispod površine i bez filtera progovorio o svim onim "Lošim stvarima" o kojima inače šutimo, a mnogi se u njima mogu pronaći. U intervjuu je ispričao detalje nastupa na festivalu, ali i pozadinu pjesme "Loše stvari".
 
Kako biste opisali pjesmu “Loše stvari“ koju izvodite na Zagrebačkom festivalu?
 
'Loše stvari', iako imaju sretan prizvuk, zapravo pričaju o nekom tamnijem periodu u mom životu, a posljedično i o načinu na koji se netko, u ovom slučaju ja, s njima nosi. Već neko vrijeme preispitujem neke odluke i postupke u svojem životu i način na koji one utječu na druge osobe oko mene. “Loše Stvari” su nastale kao plod razmišljanja o tim nekim vlastitim životnim izborima i zapravo daju neku sliku stvari kroz koje trenutno prolazim.
 
Kako će izgledati vaš nastup na festivalu?
 
Na Zagrebački festival dolazim u pratnji dva prijatelja i gitarista, Filipa i Tonija. Probe i pripreme su već u punom jeku tako da dolazimo više nego spremni i nadam se da ćemo oduševiti žiri i publiku.
 
Kako biste opisali svoju glazbu u jednoj riječi?
 
Teško je nečiju glazbu svesti na jednu riječ, ali ako već moram, za svoju glazbu rekao bih da je "poistovjetljiva".
 
Koja je vaša prva asocijacija na Zagrebački festival?
 
Zagrebački festival za mene je sigurno prilika da pokažemo široj publici i renomiranim ljudima iz svijeta glazbe što radimo i na koji način funkcioniraju glazbenici "novih generacija".
 
Kakvi su vam planovi za budućnost?
 
Ove godine planiram izbaciti nekoliko singlova i suradnji koji će biti uvertira za moj drugi album koji će, ako bude sve po planu, svjetlo dana ugledati 2023. Ne stvaram si pritisak oko toga nego dopuštam da sve ide svojim prirodnim tokom. Također, uz nove pjesme, ove godine je u planu puno nastupa po hrvatskoj i regiji tako da mogu reći da mi je svaki slobodni trenutak vezan uz glazbu i sve oko nje.
 
Pjesme 69. Zagrebačkog festivala možete poslušati na svim digitalnim glazbenim servisima na linku OVDJE.
 
Foto: Ana Cindrić